hortiturkey
Baş Editör

2021 Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı Olarak Kutlanacak

1 Dakikalık Okuma
26 Şubat 2021 Cuma
Yaş Meyve, Sebze
Meyve, sebze
Özet
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, 2021 yılının BM Genel Kurul kararı doğrultusunda Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı olarak kutlanacağını söyledi.
0
Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, “2021 yılını Meyve ve Sebze Uluslararası Yılı ilan ederek bu önemli sektöre dikkat çekmek ve insanların ve çevrenin daha sağlıklı olmasını sağlayacak bir üretim ve tüketim yaklaşımına bütüncül bir bakış açısı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Genel Sekreter Guterres, konuyla ilgili olarak yayınladığı mesajında, meyveler ve sebzelerin sağlıklı ve çeşitli beslenmenin ana unsurları olduğunu, insan vücuduna birçok besleyici maddenin girmesine, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve bir dizi hastalık riskinin azaltılmasına katkıda bulunduğunu söyledi ve “Ancak, bu çok büyük faydalarına rağmen onları yeterince tüketmiyoruz” dedi.

Meyve&sebzeler
Meyve&sebzeler

Uluslararası Meyve ve Sebze Yılının önemli aşamalarından birinin de Gıda Sistemleri Zirvesi olacağını ifade eden Guterres, “Söz konusu zirvede tüm taraflar gıda sistemlerini daha kapsayıcı, dirençli ve sürdürülebilir kılmak için çabalarını yoğunlaştırmaya davet edilecek” dedi.

2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündeminin gıda sistemlerinin açlıkla mücadele, yoksulluğun sona erdirilmesi ve gezegenimizin korunması için oynadığı rolü vurguladığını hatırlatan Genel Sekreter, “Ancak çoğalan nüfus, artan şehirleşme, doğal kaynakların azalması, tarım nedeniyle çevrenin kirlenmesi ve tarla kullanımlarındaki değişiklikler ve iklim değişikliğinin etkileri gıda sistemlerimizin ne kadar kırılgan olduğunu ortaya koyuyor” ifadesini kullandı.

İlgili Ürünler

Guterres, COVID-19’un dünyanın dört bir yanında insanların sağlık ve geçim kaynaklarını etkilemeye devam ettiğini ve uluslararası topluluğun birlik olup meyve ve sebzeler dahil olmak üzere besleyici gıdaların en kırılgan kesimlere eriştiğinden emin olması ve kimsenin geride bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Genel Sekreter Guterres, “Bu uluslararası yılı gelin gıdayı nasıl ürettiğimizi ve tükettiğimizi yeniden düşünmek için kullanalım. Gelin gıda sistemlerimizi yeniden inceleyelim ve ihtiyacı olanların farklı gıdalara erişebileceği ve satın alabileceği daha sağlıklı, daha dirençli ve sürdürülebilir bir dünya sözü verelim” çağrısı yaparak mesajına son verdi.

Meyve&sebzeler
Meyve&sebzeler