hortiturkey
Baş Editör

2030 Yılına Kadar Tarımsal Aydınlatma Endüstrisinin Dünyadaki Pazarındaki Yeri

1 Dakikalık Okuma
13 Ekim 2020 Salı
Sera ve Ekipmanları
Led aydınlatma
Özet
Artan nüfus ve tarım arazilerindeki azalmanın bir sonucu olarak kapalı alanda dikey tarımın artması kaçınılmazdır. Bu yetiştiricilikte ise en önemli unsur, aydınlatma olarak ön plana çıkmaktadır.
0
Paylaş

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi (UN-DESA) göre, dünya nüfusunun 2030 yılına kadar 8,5 milyara yükselmesi bekleniyor. Artan nüfusa paralel olarak harcanabilir gelirdeki artış gıda ürünlerinde artmasına neden olacaktır.

Tarımsal üretimdeki verimi artırmak için, mevcut tarım arazilerinden en iyi şekilde yararlanmaya ilave olarak birçok ülke, kapalı alan tarım uygulamaları ve üretim teknikerini de geliştirmektedir.

Nüfus artışının getirdiği etki ve kapalı alan tarım uygulamalarındaki artış ile birlikte, 2019 yılında 3.2 milyar $ olan tarımsal aydınlatma pazarının, 2030 yılında 20.3 milyar $'a yükseltmesi beklenmektedir.

Şuan kapalı alan dikey tarım yetiştiriciliğinde hakim aydınlatma sistemi LED sistemlerdir. Yetiştiricilerin farklı bitki ve ürünlere uyacak şekilde ışık yoğunluğunu kontrol etmesine izin veren bu sistemler, uygun maliyet avantajıylada, 2030 yılına kadar kapalı alan dikey tarım yetiştiriciliğinde en büyük gelir payını elinde tutmaya devam edecektir.

2030 yılı dönemine kadar çiçek ve dekoratif amaçlı kesme çiçeklere olan talebin artmasıyla birlikte, bu sektörde de aydınlatma pazarının önemli ölçüde büyümesi beklenmektedir. Günümüzde çiçek ihracatı Avrupa’da en yüksek geliri oluştururken, bunu Latin Amerika, Asya-Pasifik, Ortadoğu, Afrika ve Kuzey Amerika izlemektedir.

Önümüzdeki dönemlerde, nüfus ve kentleşmedeki artış tarım arazilerinin daralmasına ve bunun bir sonucu olarakda kapalı alanda yapılan dikey tarımın artması öngörülmektedir. Bu daralmanın bir sonucu olarak toplum kapalı alanda yapılan tarım yöntemlerini benimsemek zorunda kalacaktır.

Led aydınlatma sistemli yetiştiricilik.
Led aydınlatma sistemli yetiştiricilik.

Avrupa 2014-2019 yılları arasında, meyve, sebze, çiçek üreticisi ve ihracatçısı olmasından dolayı sera aydınlatmalarında da en büyük pazardı. 2030 tahmin döneminde harcanabilir gelir ve yıllık büyüme oranları dikkate alındığında bu pazarın Asya-Pasifik ülkelerine kayması beklenmektedir. Bu bölgedeki ülkeler, artan nüfus ve ekilebilir tarım arazilerinin azalmasının bir sonucu olarak, seracılık ve dikey tarım uygulama tekniklerini ciddi şekilde araştırma sürecine girmiştir.

İlgili Ürünler

Avrupa, 2014 ve 2019 yılları arasında, sera ve bahçecilikte en büyük aydınlatma pazarı idi. Bunun nedeni, dünyanın en büyük ihracatçısı ve aynı zamanda meyve, çiçek ve sebze üreticisi olmasıdır. Tahmin döneminde, artan harcanabilir geliri ve nüfusu nedeniyle en yüksek YBBO (Yıllık Bileşik Büyüme Oranı), % 21,1 ile Asya-Pasifik'te yaşanacaktır. Ayrıca, ekilebilir alanın azaltılmasının bir sonucu olarak, bölgedeki birçok ülke, kapalı bahçecilik, seracılık ve dikey tarım gibi modern tarım tekniklerini ciddi şekilde incelemektedir.

Son yıllarda, sera aydınlatma pazarında hizmet veren birçok oyuncu, satışlarını artırmak ve sektördeki konumlarını güçlendirmek için yeni müşteri kazanımlarının peşine düştü.

Küresel anlamdaki sera ve tarımsal aydınlatma pazarındaki rekabetin, Cree, Samsung Electronics, Lumileds, EPISTAR Corporation, Everlight Electronics, Osram, Signify, Broadcom, Hortilux SchrderBV, LumiGrow ve Heliospectra gibi oyuncular arasında olacağı düşünülmektedir.

Kaynaklar
Bu içerik için kaynak belirtilmemiş.