hortiturkey
Baş Editör

Meyve ve Sebze Tedarik Zincirinin Dijital Çözümlerle Güçlendirilmesi

1 Dakikalık Okuma
29 Haziran 2021 Salı
Gıda Güvenliği
Tarladan sofraya
Özet
Taze meyve ve sebze sektöründeki küresel tedarik zinciri, farklı pozisyonlarda ve aşamalarda bulunan piyasa katılımcılarının karmaşık bir yapısını temsil eder.
0
Paylaş

“Tarladan sofraya” stratejisindeki geniş kapsamlı optimizasyon, temelde tedarik zinciri yönetimini bilen farklı etmenlerin bir araya gelmesi ise olabilir.

AB Komisyonu'nun Yeşil Anlaşma kapsamındaki tarladan sofraya stratejisi, meyve ve sebzede tedarik zincirini güçlendirerek, hem gıda güvenliğini hem de sürdürülebilir üretimi sağlamayı amaçlıyor.

Tarladan sofraya
Tarladan sofraya

Kapsamlı Veri Yönetimi

Ekimden ekime, lojistik ortakların, gıda perakendecilerinden, son tüketiciye kadar tüm zincirlerin birbirine bağlı olduğu ve gerçek zamanlı verilerin sürekli olarak toplandığı bir sistem tarımda da işe yarayabilir. Talep tarafındaki dalgalanmalara daha iyi cevap verebilmek için, satış rakamları gerçek zamanlı olarak otomatik sipariş sistemleriyle birleştirilerek ek bozulmaların önüne geçilebilir.

Pixofarm Ltd'nin veri yönetim sistemi
Pixofarm Ltd'nin veri yönetim sistemi

Değer Zinciri Boyunca Şeffaflık

Değer zinciri boyunca, üreticilerin ürün tahminlerinden, marketlerin satış rakamlarına kadar olan şeffaf bir bilgi akışı,miktar tahsisini içererek sistem içindeki kırbaç etkisini azaltır.

İlgili Ürünler

Tedarik zinciri
Tedarik zinciri

Tedarik Zincirinin Dijitalleştirilmesi

Tedarik zincirinin her noktasında gelen ve giden mallar için dijital kayıtlarla, taze meyve ve sebzeler için" ilk giren ilk çıkar " kuralı sağlanabilir. Endüstri araştırmalarına göre, bozulabilir mallar için şu anda %15'e varan envanter indirimlerinin gerçekleştiği yer burasıdır.

Bu nedenle, meyve ve sebze üretiminde, endüstri 4.0 teknolojilerini kullanan dijital tedarik zinciri çözümleri için büyük bir potansiyel ve dolayısıyla talep vardır.

Bir resim elde etmek için, paydaşlara; ortaklardan başlayarak mevcut bilgi sistemleri hakkında bilgi almaları ve toplanan verileri işbirliği içinde, ağ oluşturma stratejileriyle geliştirmeleri tavsiye edilir.